Esemény információ

HELYSZÍN

Zsolnay Kulturális Negyed, 7626 Pécs, Felsővámház u. 52.

IDŐPONT:

Kezdés: 21:00 2021.07.08.

Ár:

1500 Ft /

Szervező

TELEFON

72 500 300

EMAIL

info@zsn.hu

CÍM

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

MEGOSZTÁS

08
július 2021

Tokos zenekar – koncert és táncház

A Fölszállott a páva tehetségkutató műsor révén Kárpát-medence-szerte ismertté vált Tokos zenekar az erdélyi zenés mulatságok közkedvelt fellépője. A fiúk a magyar népzene széles körű ismertetését missziójuknak tartják.

A Tokos zenakar 2011-ben alakult, 2012 nyarán pedig már az Erdélyben hagyományos nyári népzene- és néptánctáborokban mutatkoztak be Válaszúton, illetve Kalotaszentkirályon, ahol a fiúk zenét oktattak, vagy éppen a táncházban húzták a talpalávalót. Négy éve döntött úgy a csapat, hogy a Duna Tv Fölszállott a páva című műsorában is megcsillogtatja tehetségét.
A kicsiny erdélyi településről, a Kis-Küküllő menti, muzsikájáról, táncairól és zenészeiről híres Szászcsávásról hozták a döntős összeállítást. Előtte viszont mindenki meglepetésére egy kuruc dalt adtak elő, az ugyancsak Szászcsávásra jellemző magyaros több szólamban. Mindenki nekik drukkolt a televízió képernyői előtt, barátok, rokonok és a kalotaszegi prímások. A szó szoros értelmében taroltak, és a hangszeres szólisták és zenekarok kategória győzteseiként zárták a műsort.
Tokosék – ahogy viccesen nevezik őket Kolozsváron – gyakran lépnek fel külföldön, a magyar közösségek táncházaiban. Ezekre a fellépésekre úgy tekintenek, mint újabb lehetőségre, hogy a népzene szeretetét és a mulatás örömét eljuttassák a legtávolabbi magyarokhoz is.

Ajándékozzon élményt!

Adhatnánk-e szebb ajándékot szeretteinknek, mint a nyugodt pihenés és kikapcsolódás ígéretét?