Esemény információ

HELYSZÍN

Kodály Központ, 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

IDŐPONT:

Kezdés: 20:00 2021.08.19.

Ár:

2500 Ft / fő-től

Szervező

TELEFON

72 500 300

CÍM

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

MEGOSZTÁS

19
augusztus 2021

Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal

Kodály Aperitif – A zene zamata: hangpárlat
Bartók Béla átiratai a nemzetközileg is jegyzett nagyzenekar, a Modern Art Orchestra előadásában szólalnak meg.

Vendégek:
Szakcsi Lakatos Béla – zongora,
Dresh Mihály – saxofon,
Fekete-Kovács Kornél – trombita,
Gőz László – trombita,
Szirtes Edina Mókus – ének
A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra. A munkafolyamat során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folkmelódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.
A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.
A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

Ajándékozzon élményt!

Adhatnánk-e szebb ajándékot szeretteinknek, mint a nyugodt pihenés és kikapcsolódás ígéretét?