Esemény információ

HELYSZÍN

Zsolnay Negyed - Pirogránit udvar 7626 Pécs, Felsővámház u. 52.

IDŐPONT:

Kezdés: 21:00 2021.06.24.

Ár:

500 Ft /

Szervező

TELEFON

72 500 300

EMAIL

info@zsn.hu

CÍM

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

MEGOSZTÁS

24
június 2021

Juhos Együttes táncháza

A magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban.

A Juhos Együttes a 2006-ban alakult, a tagok többsége a Somogy Táncegyüttesben táncolva kezdett ismerkedni a népzenével. Az elmúlt 15 évben gyűjtésekből, archív felvételekből és a magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban. Rendszeres táncházat alapítottak Kaposváron, és rengeteget jártak Dél-Dunántúlon és tágabb Magyarországon zenélni, pár éve pedig ők képviselték Magyarországot egy Izsevszkben tartott finn-ugor találkozón.

Visszatérő vendégei az egyházaskozári Csángó Bálnak. Egyházaskozár egy Baranya megyei település, melyre a II. világháború után moldvai csángókat telepítettek be Romániából, így az a különleges helyzet alakult ki, hogy a 70-es években még itt is lehetett moldvai anyagot gyűjteni olyanoktól, akik kint születtek és fiatalon telepedtek át Kozárra. A Juhos Együttes fő profilja a táncház, de alkalmanként koncerteket is adnak, kísérnek moldvai koreográfiákat. Az együttes sokszor szerepelt népzenei válogatás lemezeken, első önálló lemezüket 2015-ben adták ki Juhos és sirített tánc címmel.

Jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/382887/pirogranit-estek-juhos-tanchaz/38018693

Ajándékozzon élményt!

Adhatnánk-e szebb ajándékot szeretteinknek, mint a nyugodt pihenés és kikapcsolódás ígéretét?