Esemény információ

HELYSZÍN

Balokány Liget

IDŐPONT:

Kezdés: 10:00 2021.08.21.

Vége: 18:00 2021.08.22.

Szervező

TELEFON

72 500 300

CÍM

Kodály Aperitif

MEGOSZTÁS

21
augusztus 2021

A Pécsi Kosár Közösség termelői és kézműves piaca

Ezen a helyen érezhet, kóstolhat, játszat, elvarázsolódhat a helyi értékek kavalkádjában.

A Kodály Központ melletti tóparton a “Pécsi erővel” találkozhatnak a látogatók: családi programok kertjévé alakul a Balokány tópart és Pécs Zöld Központja. Pécs helyi védettség alatt álló területén található a városközpont egyetlen tava természetes forrásokkal. A pécsieknek évtizedek óta nem kell bemutatni a különleges mocsári ciprusok övezte környezetet, amely hosszabb idejű közösségi érdeklődésre is számot tartott korábban.
A Balokány Liget újul, a vízi színpad teljes felújításon és bővítésen esik át. Az elmúlt másfél évtizedben ez a különleges hely nem mutatta meg magát, holott sokezer ember halad el előtte Pécs közlekedési ütőerén, a 6-os úton a Kodály Központ, a Zsolnay Negyed és PTE Művészeti Kar szomszédságában.
A Pécsi Kosár Közösség egy helyi élelmiszerlánc-szervező csapat, amely 200 családot lát el minden héten helyi, teljesen ismert forrásokból származó élelemmel, zöldséggel-gyümölccsel, kenyérrel, olajjal, gyógynövényekkel, italokkal, feldolgozott termékekkel. A cél az átláthatóság, minden egyes alapanyaghoz egy gazda neve és arca kapcsolódik. Ezen a helyen érezhet, kóstolhat, játszat, elvarázsolódhat a helyi értékek kavalkádjában. Egyedülálló rendezvény ígérkezik, ahol nincs műanyag, nincs zöldre mosás, helyi kistermelők és a Pécsi Kosár Közösség bevásárlóközössége mutatja meg, hogy milyen a helyi közösség helyi erőforrásokon alapulva. Tematikus termelői piac, kóstolók, közös kenyértészta gyúrás, zene, művészetek, színház kapcsolódik össze egy igazán színvonalas pécsi kulturális ünnepen.

Ajándékozzon élményt!

Adhatnánk-e szebb ajándékot szeretteinknek, mint a nyugodt pihenés és kikapcsolódás ígéretét?